Dag 18, 'murica

Publicerad 2015-10-14 06:34:00 i Allmänt,

Vilken otroligt amerikansk dag med vapenskjutning och hembesök. I ärlighetens namn var dagen på kontoret en väntan på att få komma ut i naturen och få chansen att skjuta lite. En av handledarna som vi arbetat med denna vecka erbjöd sig nämligen att ta med oss, även hans bror följde med ut. Direkt efter jobbet åkte vi hem till honom och hämtade ett stort antal vapen samt objekt att skjuta på. Han lät oss följa med in och visade oss runt i huset. Det lustiga men även väldigt amerikanska var den ljusa heltäckningsmattan som täckte hela huset som vi även vandrade omkring på med skorna. Vi träffade även hans barn och  de måste ha funderat varför pappa tagit med sig utomjordingar hem, aldrig har vi sett så fundersamma ögon. 
 
Kvarteret de bor i var exakt som man tänker sig att det ska vara, som taget ur Modern Family. När vi inte tror det kan bli mer amerikanskt frågar de oss om vi vill åka mustang till skjutplatsen, givetvis säger vi inte nej till det!!! Påväg till en skjutbana i en mustang, bättre blir det väl knappast. Eller jo, vi hade ju inte börja skjuta vid det laget. Totalt provade vi fem olika vapen, två pistoler, en shotgun, en AR-15 samt ett ryskt vapen som användes i andra världskriget (Mosin). I början sköt vi på stilla objekt, vilket var svårt nog eftersom vi aldrig använt vapen tidigare. Senare fick vi även skjuta på lerduvor som de kastade ut åt oss. Vi trodde aldrig att vi skulle kunna träffa någon, men det visade sig vara lättar än förväntat. Vi provade till och med att skjuta när man kastar ut två samtidigt, dock blev det ingen dubbel, men det får väl vara okej för att vara första gången.
 
Förståelsen för amerikanernas kärlekt till vapen har kanske vuxit lite och vi har verkligen haft en sjukt rolig kväll och vill passa på att tacka Tony och Adam för att de tog med oss på detta (även om de inte läser eller förstår detta). Nu sitter vi på Starbucks för att avsluta dagen. Nedan kommer härliga bilder från dagens aktivitet. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Albin och Hampus

USA, Vi är två elever från Göranssonska skolan som har fått chansen att åka till USA i fem veckor. Följ oss gärna på instagram: @bralb_ @hampusaandersson

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela