Dag 3, första dagen på Precorp

Publicerad 2015-09-29 05:12:00 i Allmänt,

Idag, måndag var vår första dag på praktiken. Den startade med att Mike, vår handledare, hämtade oss på hotellet vid sjutiden. Efter en 20 minuters bilfärd var vi framme vid anläggningen. Till skillnad från många av våra klasskamrater som jobbar på en "äkta" Sandvik-anläggning är vi på ett dotterbolag till Sandvik. Precorp tillverkar PCD (poly-cristal-diamond) verktyg. På svenska innebär det verktyg som håller längre på grund av att de innehåller diamant. Verktygen används främst innom bil- och flygplans industrin. Första dagen var först en snabb rundvandring med introduktion av företaget som Mike stod för, han lämnade senare över till en annan kille, (oklart vad han heter, återkommer med det en senare). Han var chef för PCD pressing, vilket är avdelningen som vi kommer vara på den första veckan. Första intrycket är mycket postivt, all personal är trevliga och hjälpsamma.
 
Vi träffade även Victoria och Amber som jobbar där och kommer ge oss skjuts fram och tillbaka till jobbet varje dag. De erbjöd sig även att ta med oss Grand Canyon en helg vilket vi givetvis tackade ja till!! På eftermiddagen var vi åter till University Mall, vilket var öppet idag. (På vloggen berättar vi mer detaljerat om exidenterna som hände där, haha). 
Idag bjuder vi även på ett låttips från jobbet idag: Good To Be Alive (Hallelujah) av Andy Grammer.
Om ni har frågor/funderingar eller undrar något är det bara droppa en kommentar så svara vi så snabbt vi kan. Glada hälsningar från 30 gradiga USA. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Albin och Hampus

USA, Vi är två elever från Göranssonska skolan som har fått chansen att åka till USA i fem veckor. Följ oss gärna på instagram: @bralb_ @hampusaandersson

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela